7 Şubat 2010 Pazar

Chelsea - Arsenal 2-0 | Kara Bela Drogba



Maça 1-0 önde başladı Chelsea daha dakikalar 7'yi gösterirken Drogba ile öne geçti. Belki favoriydi ama eğer erken gol olmasaydı bu kadar kolay olmazdı kanaatindeyim. Olgun futbol oynadılar, akıllı oynadılar ve 23. dk kontrataktan Drogba ile bulduğu 2. golle maçı kopardı Chelsea. Bir çeyrek maç yetti Chelsea için.
Arsenal oyununu oynayamadı. Çabaladı ama Chelsea savunma futboluyla hızını kesti Arsenal'in. İbrahim Altınsay'ın dediği gibi savunma futbolunun gücünü gördük. Artık lig Chelsea ile Manchester arasında geçecek gibi gözüküyor. Arsenal ise 3. olmak için çabalayacak. Bakalım kalan 13 maç ne gösterecek.

Maçın 3 Adamı

1- Drogba: Arsenal'in belalısı attığı 2 golle rakibini çökertti. Ancak sakatlanarak sahayı terketti. Umarım önemli birşeyi yoktur. Yerini Kalou'ya bıraktı.

2- Cech: Çok kontrollü hatasız oynadı. Bir ara ceza sahasına kitlenen Chelsea'nin kardeleniydi. Baskıyı tek başına göğüsledi.

3- Thomas Vermaelen: Stoperde ileriyi çıkma çabası gol denemeleri ve kritik müdaleleriyle alkış alan bir oyuncuydu. Arsenal'in en iyisiydi. Maçın iyilerindendi.

Bir Anektod: Arsenal'in belalısı dediğimiz Drogba son 10 Arsenal maçında 13 gol atmış. Ne bela ama !


0 yorum: