14 Şubat 2010 Pazar

Atl. Madrid - Barcelona 2-1 | Gözdağı




Goller: Forlan (9'), Simao (23)(Atletico Madrid) / Ibrahimovic (27')(Barcelona)

La Liga'nın 22. haftasında, lider Barcelona, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacağı Atletico Madrid'e konuk oldu.

İlk yarıda Atletico fırtınası

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Atletico Madrid oldu. İki rakibini ekarte eden Reyes, pasını Forlan'a çıkardı. Uruguaylı golcü, 9. dakikada karşı karşıya pozisyonda Victor Valdes'i avlayarak başken ekibini öne geçirdi: 1-0.

18. dakikada, Barça'nın ofsayt taktiği işlemeyince, Agüero rakip savunmanın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Arjantinli yıldızın Forlan'a pası çok kötüydü ve Puyol araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

23. dakikada Simao, frikikten müthiş bir gol kaydederek farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

Bu golden hemen 3 dakika sonra, Katalan ekibi farkı bire indirdi. Kullanılan köşe vuruşunda Puyol'un ön direkte aşırdığı topu arka direkte tamamlayan Ibrahimovic, skoru 2-1'e getirdi. Geri kalan dakikalarda konuk ekip rakip kalede baskı kurmasına rağmen gol bulamayınca, ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

Barça'nın ilk mağlubiyeti

58. dakikada Barça ceza sahasına giren Agüero, Puyol'u geçtikten sonra pozisyonunu kaybetti. Ancak sol çarprazda iki Barcelona defansını bir kez daha geçen Arjantinli yıldızın şutunu, Barça kalecisi Valdes çıkardı.

Bundan sonraki bölümde Atletico kalesinde bir süre baskı kuran Guardiola'nın öğrencileri, beraberlik fırsatı yakalamayı başaramadı.

Maçın son dakikasında, Atletico savunmasının arasından sıyrılan Messi, ceza sahasının dışından topu kaleye yolladı. Ancak bu şut da az farkla dışarı gidince, karşılaşma 2-1 Atletico üstünlüğüyle sona erdi.

Böylelikle, 55 puanla La Liga'da lider olan Barcelona, bu sezon ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu. Atletico ise bu sonuçla puanını 27'ye çıkarttı.

0 yorum: