12 Mayıs 2010 Çarşamba

Mehmet Topal Valencia'da



Profesyonel futbolcumuz Mehmet Topal'ın İspanya'nın Valencia takımına transferi için taraflar arasında her türlü konuda anlaşma sağlanmıştır.
Mehmet Topal'ın Valencia'ya transferi yapılacak olan sağlık kontrolü sonrasında gerçekleşecektir.
Galatasaray Futbol A.Ş.

Resmi siteden böyle bir açıklama ile duyuruldu bu transfer. Aslında Ispanyollar aylardır ısrarla yazıyordu bu transferi. Euro08'de yıldızı parlayan Mehmet Topal geçirdiği sakatlıktan sonra eski formunu yakalayamasada zaman içinde Milli takımın ve Galatasaray'yın değişilmezi oldu. Uzun bacakları ve güçlü fiziği ile Vieira'yı andıran Topal, stiliyle modern futbola uygun bir görüntü çizdi.

Oyun Stili

1986 doğumlu olan Mehmet Topal zaman zaman attığı sert ve etkili şutlarla heyecanlar yaratabilen, top kapmada oldukça becerikli bir ön libero. Zaman zaman stoperde bile kullanılabilen Topal, Galatasaray'a geldiğinde sağ kanat'tada kullanabileceğini belirtmişti. Kendi çabalarıyla sol ayağını geliştirdiğini açıklayan Mehmet, sahadaki sakin ve dostane tavırlarıyla dikkati çekiyor.

Eksiği

Ali Sami Yen'de sıkça maç izlemiş biri olarak benim Mehmet'te sezdiğim en büyük eksiklik soğukkanlılığını koruyamaması ve kendine güvenmemesi. Bülent Korkmaz onun şöyle demişti "yeteneksiz oyuncuya kızmam ama yeteneğini kullanmayan oyuncuya kızarım, Mehmet'in şut özelliğini kullanmasını istiyorum". Gerçekten Bülent Hoca (Kaptan, Efsane, Ağbey) çok doğru bir tespit yapmış. Mehmet'e eğer gereken güven verilirse ondan daha iyi yararlanılabilir. 4 yıllık Galatasaray kariyerinde 4 gole imza atmış bir oyuncu. Eğer daha iyi bir futbolcu topluluğunda oynarsa daha fazla skora etki edebilir.

Nasıl Transfer


Bu transferi iki cepheden incelemek gerekirse, Valencia için çok iyi, Galatasaray için kötü bir transfer. Alınan ücret ne olursa olsun Türkiye'de kırk yılın başı böyle işçi orta sahalar yetişiyor. Bu nedenle Mehmet büyük bir kayıp. Valencia ise Mehmet'i satabilir, uzun süre kullanabilir. Karakteri yerinde bir oyuncu.

AdvancedPlaymaker

0 yorum: